Zašto je električni skuter Lipo najbolje rješenje za posao dostave hrane? Ostavite komentar

Električni skuter Lipo, pravi gradski snagator!

Lipo je električni moped klasičnog dizajna, ali vrhunskih performansi, u koji će te se zaljubiti nakon prve vožnje. S autonomijom od 80 km – 120 km, i motorom od 2 kW ili 3kW, integriranim u zadnjem kotaču, prenosivom CATL baterijom, brzinom do 65km/h, regenerativnim kočenjem i vožnjom unazad, Lipo će Vam osigurati udobnu i sigurnu vožnju, uz nultu emisiju štetnih plinova.

Prijenosnu bateriju kapaciteta 2,8 kWh ili 4,4kWh punite s prijenosnim punjačem od 8A, na svakoj kućnoj utičnici. Za punjenje baterije od 0-100% potrebno je oko 5 sati.

Ukoliko vam utičnica nije blizu skutera, bateriju možete izvaditi i donijeti ju do najbliže utičnice.

Na sve modele Lipo električnog mopeda, moguće je ugraditi veliki stražnji box za dostavu hrane kapaciteta 90 – 108 litara ili „košaru“ izrađenu po mjeri dostavnih ruksaka koje koriste servisi za dostavu hrane (Glovo, Bolt food, Pauza i sl.).  Na taj način ovaj moped može biti korišten i za dostave.  Ukoliko za tu namjenu imate više mopeda, preporuča se na svaka dva do tri mopeda imati jednu dodatnu bateriju, jer na taj način imate beskonačan domet i nikada ne morate čekati na punjenje!

Kategorija vozila:  L1e-B – za vožnju ovog skutera potrebna vam je vozačka dozvola B kategorije!

Zašto je električni skuter Lipo najbolje rješenje za posao dostave hrane?

Kad se bavite dostavom, najbitnije vam je imati pouzdano i sigurno vozilo koje vas nikada neće iznevjeriti, kako ne bi gubili zaradu dok je vozilo na servisu, a da vas pritom košta što manje. Osim same nabavne cijene, vrlo je bitna i cijena održavanja koja se na benzinskim skuterima penje i do 7000 kn godišnje (za mopede u komercijalnoj upotrebi koji rade oko 25000-35000 km godišnje).  Kod Lipo skutera troškova održavanja gotovo i nema!. Održavanje ovakvog električnog skutera svodi se na promjenu kočionih pločica i guma.  Kočione pločice traju i do 50000 km, a gume i preko 20000 km.  Cijena seta kočionih pločica je oko 200 kuna, a set guma oko 500 kn.

Sljedeća i najbitnija ušteda je na cijeni goriva. Dok vas 100 km na prosječnom benzinskom skuteru košta oko 40-60 kn, na Lipo skuteru 100 km napravit ćete za svega 3 kune!

Ukoliko napravimo realnu usporedbu isplativosti prosječnog benzinskog skutera u odnosu na električni u poslu dostave, dobivamo sljedeće rezultate:

U priloženoj tabeli vidljivo je da ukupni trošak (Nabava, održavanje i gorivo) na 50000 km za električni skuter Lipo oko 26700 kn, a za ekvivalentni benzinski skuter, taj trošak je oko 48000 kn, što je 21300 kn više.  Napominjemo da je životni vijek benzinskih skutera u tom poslu uglavnom maksimalno 50000 km, dok električni skuteri mogu trajati i duplo više, pa je ušteda višestruka.

Ukoliko pri kupnji električnog skutera ugrabite i poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji iznose do 40% investicije, ta razlika penje se i do 30500 kn!

Prema navedenoj kalkulaciji dolazimo do zaključka da je električni skuter, iako nešto skuplji u startu, u konačnici više od DUPLO jeftiniji od benzinskog, uz daleko ugodnije korištenje i manje onečišćenje okoliša.

EFUN Lipo 2000W 48V 52Ah: https://citycoco.hr/proizvod/zap-e-fun-lipo-elektricni-moped-skuter-2000w-48v-52ah-catl/

EFUN Lipo 3000W 72V 52Ah: https://citycoco.hr/proizvod/zap-e-fun-lipo-elektricni-moped-skuter-3000w-72v-52ah-catl/

Odgovori

Vaša košarica

close