Subvencije

Program sufinanciranja električnih vozila od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Proteklih godina Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost subvencionirao je nabavku električnih vozila sa 40% plaćenog iznosa.

Još nema službenih informacija o terminu otvaranja natječaja za 2023., pa je pretpostavka da će ove godine biti krajem godine. Fond za zaštitu okolica najčešće tjedan dana prije objavi Javni poziv u kojemu budu potvrđeni svi detalji natječaja.

U svakom slučaju, bolje se pripremiti na vrijeme, pa smo mi već omogućili svim zainteresiranim kupcima da se prijave i iskažu interes za kupnjom vozila uz subvenciju Fonda, kako bi na vrijeme moglu obraditi svu dokumentaciju i predati prijavu na vrijeme.

U nastavku se nalazi ponuda naših vozila na koja možete ostvariti subvenciju, a niže na stranici kratke upute kako se vrlo jednostavno možete prijaviti za ostvarenje subvencija.

Električni mopedi (L1e-B kategorija – vozačka “B” kategorije)

Električni motocikli (L3e-A1 kategorija – vozačka dozvola “A” kategorije

Električni mopedi na tri kotača (L2 kategorija – vozačka “B” kategorije)

Prošle godine, ukupan iznos sredstava za pravne i fizičke osobe bio je povećan na gotovo 103,3 milijuna kuna, zbog velikog interesa, natječaj je zatvoren u roku manjem od sat vremena od otvaranja zbog velikog broja prijava odnosno potrošenog osiguranog fonda novca za subvencije.

Za vozila iz naše ponude (L1-L7– mopedi, motocikli s dva, tri ili četiri kotača) bilo je omogućeno do 20.000,00kn ili do 40% vrijednosti vozila.

Građani su sufinanciranje mogli ostvariti za jedno novo vozilo, dok su tvrtke mogle kupiti i više njih, ali im je maksimalno bilo dostupno do 400.000 kuna bespovratnih sredstava.

I jedni i drugi kupljena vozila morali su zadržati u vlasništvu dvije godine.

KATEGORIJE VOZILA KOJA SE SUFINANCIRAJU I MAKISMALNI IZNOSI SUFINANCIRANJA

Što to znači za vas kao kupca električnog vozila?

Ovaj put sve za vas radi trgovac. Na vama je da se javite trgovcu, odaberete model vozila koji vas zanima, dogovorite sve detalje i cijenu, a prijavu za vas odrađuje djelatnik prodajnog mjesta. Onog trena kad se vaša prijava pošalje i kad uplatite akontaciju (maksimalno 4800 kn), za vas su osigurana poticajna sredstva. Nakon kupnje i registracije vozila, u roku od mjesec dana iznos poticajnih sredstava bit će uplaćen direktno na vaš račun.

Stoga ne razmišljajte dugo neko krenite u potragu za vozilom koje želite!

Svih prethodnih godina za svoje kupce izrađivali smo kompletnu dokumentaciju koja je potrebna za prijavu na natječaj i ostvarivanje subvencija, a na kupcima je bilo samo u roku dostaviti dokumentaciju i čekati pozitivan odgovor od fonda. Radi brze reakcije i ispravno pripremljene dokumentacije, na veliko zadovoljstvo nas i naših kupaca većini njih odobreno je sufinanciranje.

Ove godine stvari su još jednostavnije, a mi još spremniji!

Ukoliko ste zainteresirani za kupovinu nekog od naših vozila, ispunite kontakt obrazac u nastavku kako bi nam ostavili sve svoje podatke potrebne za prijavu na natječaj. Mi ćemo vam se povratno javiti i odraditi kompletan proces umjesto vas.

Ako ste zainteresirani za neko vozilo iz NAŠE ponude i želite se prijaviti za sufinanciranje Fonda, te iskoristiti ovu odličnu priliku ostavite nam niže Vaše podatke kako bi van naši djelatnici mogli na vrijeme izraditi potrebnu dokumentaciju i obaviti prijavu u vaše ime.

NAPOMENA: Električni romobili i bicikli, nažalost, ne ulaze u program za sufinanciranje Fonda!

Vaša košarica

close