Subvencije

Program sufinanciranja električnih vozila 2020. godine

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2020. je godine osigurao 44 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila – 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe.

 • Javni poziv za pravne osobe bit će objavljen 30. lipnja 2020. godine, a sa zaprimanjem prijava se započinje od 7. srpnja od 9 sati.
 • Javni poziv za građane bit će objavljen 2. srpnja 2020. godine, a sa zaprimanjem prijava se započinje od 13. srpnja od 9 sati.

Dodjeljivat će se do 40% bespovratnih sredstava za kupnju vozila koje u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nije bilo registrirano. Vozilo može biti kupljeno u Hrvatskoj, Europi ili svijetu, međutim treba biti registrirano u Hrvatskoj.

Da bi se uspješno prijavili za sufinanciranje, koje će ove godine biti isključivo elektronskim putem, građani i pravne osobe trebaju izraditi svoj korisnički račun u sustavu za e-prijavu na javne pozive Fonda . Nakon aktiviranja korisničkog računa, u sustavu za e-prijavu mogu se unositi podatci u online prijavni obrazac te učitati pripadajuća dokumentacija. Klik na “Prijavi se” bit će omogućen u trenutku kad krene službeno zaprimanje prijava.

KAKO SE PRIJAVITI?

 1. Odabrati vozilo i zatražiti ponudu za isto. Ako nije izraženo u ponudi – pribaviti i katalog i/ili certifikat u kojem se navode tehničke karakteristike vozila, iz kojih je jasno vidljiva kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona, snaga, emisija
 2. U sustav za e-prijave na javne pozive Fonda učitati (uploadati) dokumentaciju (kopiju obje strane osobne iskaznice, presliku ponude za kupnju vozila izdanu od strane ovlaštenog prodavatelja, ukoliko isto nije izraženo ponudom, priložiti i katalog, certifikat ili sličan dokument iz kojeg su jasno vidljive tehničke karakteristike vozila koji je predmet ponude: kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona (električni / „plug-in“ hibridni), snaga vozila (kW) te emisija CO2 (g/km);  pravne osobe trebat će priložiti i dodatnu dokumentaciju propisanu Javnim pozivom)
 3. Prijaviti se na Javni poziv klikom na „Prijavi se“ (ova opcija će u sustavu biti omogućena tek od početka službenog zaprimanja prijava).

 

KATEGORIJE VOZILA KOJA SE SUFINANCIRAJU I MAKISMALNI IZNOSI SUFINANCIRANJA

*za fizičke osobe

* za pravne osobe

 

Svih prethodnih godina za svoje kupce izrađivali smo kompletnu dokumentaciju koja je potrebna za prijavu na natječaj i ostvarivanje subvencija, a na kupcima je bilo samo u roku dostaviti dokumentaciju i čekati pozitivan odgovor od fonda. Radi brze reakcije i ispravno pripremljene dokumentacije, na veliko zadovoljstvo nas i naših kupaca većini njih odobreno je sufinanciranje.

Ako ste zainteresirani za neko vozilo iz NAŠE ponude i želite se prijaviti za sufinanciranje Fonda, te iskoristiti ovu odličnu priliku ostavite nam niže Vaše podatke kako bi van naši djelatnici mogli na vrijeme izraditi potrebnu dokumentaciju i pomoći vam kod prijave.

NAPOMENA: Električni romobili, nažalost, ne ulaze u program za sufinanciranje Fonda!

  GDPR suglasnost:
  Slažem se s Pravila o zaštiti privatnosti CityCoco-a
  Vaše podatke koristiti ćemo isključivo u svrhu kako bih Vas obavijestili o uvjetima za subvencioniranje električnih vozila i posebnim ponudama.

  Vaša košarica

  close