Subvencije 2024

Program sufinanciranja nabave električnih vozila od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Proteklih godina Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost subvencionirao je nabavku električnih vozila sa 40% plaćenog iznosa.

Nakon dugog čekanja, za 2024., najavljeno je da će natječaj za fizičke osobe biti otvoren u drugoj polovici ožujka 2024. godine i da je osiguran budžet od 15 milijuna eura. Fond za zaštitu okolica najčešće tjedan dana prije objavi Javni poziv u kojemu budu potvrđeni svi detalji natječaja. Sukladno objavljenim detaljima mi ćemo pravovremeno obavijestiti sve zainteresirane kupce.

U svakom slučaju, bolje se pripremiti na vrijeme, pa smo mi već omogućili svim zainteresiranim kupcima da se prijave i iskažu interes za kupnjom vozila uz subvenciju Fonda, kako bi na vrijeme mogli obraditi svu dokumentaciju i predati prijavu na vrijeme.

U nastavku se nalazi ponuda naših vozila na koja možete ostvariti subvenciju, a niže na stranici kratke upute kako se vrlo jednostavno možete prijaviti za ostvarenje subvencija.

Električni mopedi (L1e-B kategorija – vozačka “B” kategorije)

Električni motocikli (L3e-A1 kategorija – vozačka “A1” kategorije)

 • ZAP / E-Fun Pusa električni motocikl / skuter 5000W 72V 52Ah CATL

  0 out of 5
  (0)

   

  Električni skuter Pusa, prava retro ljepotica!

  Pusa električni skuter odlikuje se profinjenim linijama i vrhunskom estetikom, pa ćete se u nju zaljubiti na prvi pogled. Pored osobina namijenjenih hedonistima Pusa retro električni skuter ima i vrhunske performanse. Autonomijom od 100 km, motorom od 5 kW integriranim u zadnjem kotaču, prenosivom CATL baterijom, brzinom od 90 km/h, regenerativnim kočenjem i vožnjom unazad, Pusa će Vam osigurati udobnu i sigurnu vožnju, uz nultu emisiju štetnih plinova.

  Prijenosnu bateriju kapaciteta 4,4 kWh punite sa prijenosnim punjačem od 8A, na svakoj kućnoj utičnici. Za punjenje baterije od 0-100% potrebno je oko 6 sati.

  Ukoliko vam utičnica nije blizu skutera, bateriju možete izvaditi i donijeti ju do najbliže utičnice.

  Na sve modele Pusa električnog skutera, moguće je ugraditi veliki stražnji box za dostavu hrane kapaciteta 90 – 108 litara.  Na taj način ovaj skuter može biti korišten i za dostave.  Ukoliko za tu namjenu imate više skutera, preporuča se na svaka dva skutera imati jednu dodatnu bateriju, jer na taj način imate beskonačan domet i nikada ne morate čekati na punjenje!

  Kategorija vozila:  L3e-A1 – za vožnju ovog skutera potrebna vam je vozačka dozvola A1 kategorije!

  SKU: n/a
 • ZAP / E-Fun Lipo električni motocikl / skuter 5000W 72V 52Ah CATL

  0 out of 5
  (0)

  Električni skuter Lipo, pravi gradski snagator!

  Lipo je električni skuter klasičnog dizajna, ali vrhunskih performansi, u koje će te se zaljubiti nakon prve vožnje. S autonomijom od 100 km, motorom od 5 kW integriranim u zadnjem kotaču, prenosivom CATL baterijom, brzinom od 90 km/h, regenerativnim kočenjem i vožnjom unazad, Lipo će Vam osigurati udobnu i sigurnu vožnju, uz nultu emisiju štetnih plinova.

  Prijenosnu bateriju kapaciteta 4,4 kWh punite sa prijenosnim punjačem od 8A, na svakoj kućnoj utičnici. Za punjenje baterije od 0-100% potrebno je oko 6 sati.

  Ukoliko vam utičnica nije blizu skutera, bateriju možete izvaditi i donijeti ju do najbliže utičnice.

  Na sve modele Lipo električnog skutera, moguće je ugraditi veliki stražnji box za dostavu hrane kapaciteta 90 – 108 litara.  Na taj način ovaj skuter može biti korišten i za dostave.  Ukoliko za tu namjenu imate više skutera, preporuča se na svaka dva skutera imati jednu dodatnu bateriju, jer na taj način imate beskonačan domet i nikada ne morate čekati na punjenje!

  Kategorija vozila:  L3e-A1 – za vožnju ovog skutera potrebna vam je vozačka dozvola A1 kategorije!

  SKU: EFLIPO90
 • ZAP / E-Fun Tiger električni motocikl / skuter 7000W 72V 105Ah CATL

  0 out of 5
  (0)

  E-Fun Tiger jedan je od najmoćnijih električnih maxi skutera na svijetu!

  Nazivna snaga motora je 7000W, a u trenu skuter može razviti i do 11000W vršne snage i okretni moment od 108Nm! Najveća brzina je 105km/h, a domet čak i preko 200km.

  Najbitnija i najskuplja komponenta svakog električnog vozila je njegova baterija, a tu je Tiger najmoćniji. U Sve E-Fun skutere, pa i u Tigera ugrađena je LiNCM CATL ( Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.) baterija od 72V i 117Ah (9,8kWh) sa smart BMS-om. Iste takve baterije možete na tržištu vidjeti u najpoznatijim električnim automobilima poput Tesle, Nio, Xpeng i sl. Životni vijek ove baterije je i preko 3000 ciklusa punjenja, a jamstvo na bateriju je i do 5 godina i 50000 km (B2C)!

  Novi modeli iz 2024, godine opremljeni su sa ABS kočnicama, keyless startom, alarmnim sustavom, koferom u boji skutera, USB punjačem, i novim anatomskim sjedalom.

  SKU: EFTIGER772105
 • ZAP / E-Fun Puma X električni motocikl / skuter 9900W 72V 156Ah CATL

  0 out of 5
  (0)

  E-Fun Puma X jedan je od najmoćnijih električnih maxi skutera na svijetu!

  Nazivna snaga motora je 9900W, a u trenu skuter može razviti i do 13000W vršne snage i okretni moment od 180Nm! Najveća brzina je 120km/h, a domet čak i preko 250km.

  Najbitnija i najskuplja komponenta svakog električnog vozila je njegova baterija, a tu je Puma najmoćnija. U Sve ZAP / E-Fun skutere, pa i u Pumu ugrađena je LiNCM CATL ( Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.) baterija od 72V i 150Ah (12,6kWh). Iste takve baterije možete na tržištu vidjeti u najpoznatijim električnim automobilima poput Tesle S, Nio, Xpeng i sl. Životni vijek ove baterije je i preko 3000 ciklusa punjenja, a jamstvo na bateriju je i do 5 godina i 50000 km (B2C)!

  SKU: EFPUMAX

Električni mopedi na tri kotača (L2 kategorija – vozačka “B” kategorije)

Za vozila iz naše ponude (L1-L7– mopedi, motocikli s dva, tri ili četiri kotača) subvencija Fonda iznosit će do 40% vrijednosti vozila, odnosno najviše do 2500€ i građani će sufinanciranje moći ostvariti za jedno novo vozilo.

Dakle, ukoliko je cijena vozila npr. 3295€, 40% od toga je 1318 €. Dakle Fond će kupcu nakon kupnje vozila i potpisivanja ugovora o subvenciji na račun vratiti iznos od 1318€, te će ga vozilo u konačnici koštati 1977€. (kupovna cijena – 40% povrata).

Ukoliko je cijena vozila 6250€ ili više, kupac će za to vozilo dobiti maksimalni iznos poticaja od 2500€.

Što to znači za vas kao kupca električnog vozila?

Ovaj put sve za vas radi trgovac. Na vama je da se javite trgovcu, odaberete model vozila koji vas zanima, dogovorite sve detalje i cijenu, a prijavu za vas odrađuje djelatnik prodajnog mjesta. Onog trena kad se vaša prijava pošalje i kad uplatite akontaciju (obavezni minimalni predujam), za vas su osigurana poticajna sredstva. Nakon kupnje i registracije vozila, te potpisivanja ugovora s Fondom, u roku od mjesec dana, iznos poticajnih sredstava bit će uplaćen direktno na vaš račun.

Stoga ne razmišljajte dugo neko krenite u potragu za vozilom koje želite!

Svih prethodnih godina za svoje kupce izrađivali smo kompletnu dokumentaciju koja je potrebna za prijavu na natječaj i ostvarivanje subvencija, a na kupcima je bilo samo u roku dostaviti dokumentaciju i čekati pozitivan odgovor od fonda. Radi brze reakcije i ispravno pripremljene dokumentacije, na veliko zadovoljstvo nas i naših kupaca većini njih odobreno je sufinanciranje.

Ove godine stvari su još jednostavnije, a mi još spremniji!

Ukoliko ste zainteresirani za kupovinu nekog od naših vozila, ispunite kontakt obrazac u nastavku kako bi nam ostavili sve svoje podatke potrebne za prijavu na natječaj. Mi ćemo vam se povratno javiti i odraditi kompletan proces umjesto vas.

Ako ste zainteresirani za neko vozilo iz NAŠE ponude i želite se prijaviti za sufinanciranje Fonda, te iskoristiti ovu odličnu priliku ostavite nam niže Vaše podatke kako bi vam naši djelatnici mogli na vrijeme izraditi potrebnu dokumentaciju i obaviti prijavu u vaše ime.

NAPOMENA: Električni romobili i bicikli, nažalost, ne ulaze u program za sufinanciranje Fonda!

Vaša košarica

close