-10%

Zero 10X električni romobil 2 x 1000W 23 Ah LG, Original Falcon PEV

Zero
Dostupnost:

Nema na zalihi


 

Napomena: Romobil je original ZERO, proizvođača Falcon PEV.

Baterija: 52 V 23Ah LG
Kotači: 10 inča
Gume: Pneumatici
Kočnice: Prednji i stražnji disk + hidraulika
Domet: do 100 km (eco mode)
Brzina: do 65km/h
Masa: 35 Kg
Nosivost: 150 Kg
Suspenzija: Prednja i stražnja opruga (podesiva po težini vozača)
Svjetla: LED prednji i stražnji + štop
Kontroler: 2 x 25 A
Snaga motora: 2 x 1000W (maksimalno 3600W)
Jamstvo: 12 mjeseci

13.491,00 kn 1.790,56 € 14.990,00 kn 1.989,51 €

Nema na zalihi

ZERO 10X – NAJBRŽI ELEKTRIČNI ROMOBIL U KLASI

Zero 10X daleko je od običnog električnog romobila. Iako izgleda stvarno moćno, postoje čak i ekstremniji romobili, poput Zero 11X ili Kaabo Wolf Warrior 11.

Prema tome, moglo bi se reći da su električni romobili podijeljeni u četiri kategorije:

  1. Klasični romobili 250W – 350W, 25 kmh (Xiaomi M365, Ninebos S2, itd.)
  2. Romobili snage od 350W – 1000W s jednim pogonom (Zero 8, Zero 9, Kaabo Skywalker 8, 10, itd.)
  3. Romobili s dva pogonska motora do 1000W snage, ful suspenzijom itd. (Zero 10X, Kaabo Mantis, Kaabo Skywalker 10s+, itd)
  4. Extremni romobili s dva pogonska motora, snage svakoga preko 1200W (maximalna ukupna snaga preko 5000W, full suspenzija, Hidraulične kočnice, ABS, itd. (Zero 11X, Kaabo Wolf Warrior 11, Dualtron Thunder, itd.)

Kao što vidite, Zero 10X električni romobil svrstao se u treću kategoriju, a u nastavku donosimo detaljnije tehničke karakteristike i opis temeljem na brojnim testiranjima.

Zero 10X električni romobil najkvalitetniji je  romobil tvrtke Falcon PEV. Dvostruki motori od 1000 W, domet do 100 kilometara (eco mode), dvostruke disk kočnice i dvostruki ovjes zaslužni su da ovaj romobil nazivamo zvijeri na cesti i izvan nje.

CityCoco T10-DDM / Zero 10X električni romobil 2 x 1000W

Tehničke karakteristike: 

Baterija: 52V 23Ah LG
Kotači: 10 inča Pneumatici
Kočnice: Prednji i stražnji disk + hidraulika
Domet: do 100 km* (eco mode)
Brzina: do 65km/h
Masa: 35 Kg
Nosivost: 120 Kg
Suspenzija: Prednja i stražnja opruga
Svjetla: LED prednji i stražnji + štop
Kontroler: 2 x 25 A
Snaga motora: 2 x 1000W (maksimalno 3200W)
Jamstvo: 12 mjeseci

Pregled komponenti Zero 10X-a

Kočnice:

CityCoco T10-DDM / Zero 10X / električni romobil 2 x 1000W kočioni diskovi

Zero 10X ima dvostruke hidraulične disk kočnice s masivnim rotorima od 140 mm. To su kvalitetne  disk kočnice koje nisu zahtijevale nikakva početna podešavanja. One su apsolutno potrebne za održavanje kontrole na ovom romobilu.
U našim testovima vožnje otkrili smo da su kočnice vrlo jake. Dovođenje ovog čudovišta pod kontrolu s najveće brzine nije problem s ovim sustavom kočenja. Kočnice su dovoljno snažne da lako blokiraju oba kotača.
Nakon što se naviknete, možete lako procijeniti koliko gripa na podlogu imaju gume 10 x 3 ″ i koliko maksimalno možete kočiti prije blokiranja kotača i proklizavanja.

Motor

Dvostruki istosmjerni motori bez četkica od 1000 W, s 1600 W maksimalne snage (svaki), apsolutni su divljaci. Imaju toliko zakretnog momenta da se oba kotača mogu lako okretati ne samo iz mirovanja, već čak i pri brzini. Motori pružaju više nego dovoljno snage da apsolutno posramite bilo koje drugo vozilo na ulici.

Domet

Zero 10X ima veliki domet do 100 kilometara  (eco mode) i vjerojatno vam neće trebati više. Vaš stvarni raspon ovisit će o vašim navikama vožnje. Raspon će se definitivno smanjiti s visokom brzinom vožnje i vožnjom u dual modu (s dva motora), a tako ćete se uglavnom i voziti. Moramo napomenuti da žestokom vožnjom u dual modu, s puno kretanja i stajanja, uzbrdicama i sl., domet može pasti i na 30-ak km.

Međutim, napominjemo da korisnički podaci romobila Zero 10X navode da se većina vozača približava traženom rasponu.

Gume

CityCoco T10-DDM / Zero 10X električni romobil 2 x 1000W

Zero 10X ima monstruozni promjer kotača od 10 inča s 3 ″ širokim pneumatskim gumama. Oni pružaju izvrsnu kvalitetu vožnje (zajedno s ovjesom). Širina gume neizmjerno pridonosi stabilnosti na ovom romobilu, osobito kada se ubrzava i usporava brzo. Na brzini će upijati nesavršenosti na cesti (ili s nje). Konačno, ove gume će vam pružiti samopouzdanje da “gurnete” ovaj romobil do krajnjih granica, jer znate da njihova gipka guma pomaže održati vas na tlu.

Kvalitetna vožnja: ovjes i gume

CityCoco T10-DDM / Zero 10X gume

Ogromne pneumatske gume od 10 inča i dvostruki prednji i stražnji amortizeri upijaju svaku neravninu na terenu kojim ga vozite. Makadam, rupe i pukotine na cesti, tračnice i sl.  neće se moći mjeriti sa Zero 10X s gotovo bilo kojom brzinom. Kod off road vožnje, suspenzija ima dovoljno slobode za skokove i ima dosta videa na YouTubeu koji to pokazuju.

Rasvjeta

Romobil  Zero 10X ima prednja i stražnja svjetla postavljena na podnožju. Njihov niski položaj nije idealan za vidljivost. Budite oprezni – prednja svjetla nisu idealna za ozbiljnu noćnu vožnju jer se nalaze malo pre nisko. Preporučamo ugradnju snažnijeg prednjeg svjetla na upravljač romobila za sigurnu noćnu. Stražnja svjetla također su nisko smještena ali ona se izvrsne vide, pogotovo kod kočenja kad trepere.

Upravljački sklop

CityCoco T10-DDM / Zero 10X upravljački sklop

Upravljački sklop je jednostavan, funkcionalan i dobro osmišljen.

Počevši od upravljača: čvrsti upravljač kao na brdskim biciklima s kvalitetnim rukohvatima. Širok je i daje izvrsnu ergonomiju i kontrolu upravljanja. Nažalost, visina upravljača nije podesiva i postavljena je na malo visoku razinu koja može biti problem za niže vozače. Vozači ispod 170 cm trebali bi probati voziti ovaj skuter prije kupnje. Unatoč tome, smatramo da je kod ovakvih romobila bolje imati ruke na višoj razini zbog boljeg oslonca i stabilnosti, pa ta visina upravljača više je prednost nego nedostatak.

Na desnoj strani upravljača nalazi se LCD zaslon koji prikazuje brzinu, brojač kilometara, način rada i stanje baterije. Regulacija gasa je pričvršćena na zaslon i radi s kažiprstom (slično kao kod drugih modela Zero, Kaabo i Dualtron).

Dvostruke disk kočnice kontroliraju se pomoću lijeve i desne ručice.
CityCoco T10-DDM / Zero 10X električni romobil 2 x 1000W upravljač

Osim toga, s lijeve strane nalaze se dva gumba koja omogućuju izbor vožnje s jednim ili dva motora i Eco / Power modove.

Naposljetku, izvrsna dodana značajka je paljenje na ključ. To znači da možete ostaviti svoj Zero 10X parkiran vani, a da ne morate brinuti da će ga netko uključiti i pobjeći s njim (iako ga ne bismo ostavili predugo jer ga netko može baciti u prtljažnik i pobjeći). Nije ga loše vezati sajlom ili montirati lokot za diskove.

Mobilnost

CityCoco T10-DDM / Zero 10X preklop/ folded

S 35 kg, Zero 10X  nije baš lagani romobil. Nećete ubaciti u prtljažnik taxi-a, uzeti ga na autobus, ili ga više puta dnevno nositi preko više stepenica do vašeg stana. To je težak romobil i nije dizajniran za to. Stup upravljača se sruši kako bi se smanjio profil romobila, ali je još uvijek prilično velik i ne zaključava se na mjestu.

Mehanizam za sklapanje

Jedna stvar koju treba imati na umu je da je mehanizam preklopa stupa upravljača malo škripav. Isprva smo mislili da bi to mogla biti greška ili loša kvaliteta, ali morate se naviknuti na to da ga ispravno stegnete. Nakon igranja s dvostrukim mehanizmom za učvršćivanje (i podešavanjem vijaka za prednaprezanje), stup će biti čvrst kad se zaključa na svom mjestu. Moguće je da zaškripi tu i tamo, ali bez ljuljanja, tvrdo kao kamen i sigurno za vožnju.

Kvaliteta izrade

Gotovo svaka komponenta skutera je debela i metalna. Pokretne ruke ovjesa, vijci i okretni vijci su veliki i izdržljivi. Upravljač je čvrst. Ovjes je nevjerojatan – težak, ali izvrsno radi. Motori su iznenađujuće tihi, čak i pri punom ubrzanju ili pri najvećoj brzini.

Ukratko, ovaj skuter će izdržati sve što mu radite.Zero 10X je prilično razumno ulaganje koje će trajati godinama (i kilometrima).

Jedini nedostatak ove kvalitete izrade je težina koja dolazi s njom. Kvalitetni metalni dijelovi su čelični i teški.

Zero 10X pregled: zaključak

Zero 10X je jedan od  najboljih električnih romobila visokih performansi koji možete kupiti.  To je nevjerojatan romobil za putovanje na posao, ali samo ako ga ne morate nositi uz stepenice ili u automobil. Ovaj romobil ima više snage, maksimalnu brzinu i domet nego što je vjerojatno bilo čija potreba. Kvaliteta izrade će ga doslovno držati na životu godinama.

Ništa u njegovoj cjenovnoj kategoriji ne dolazi ni blizu performansi koje dobijete sa Zero 10X.

Izvor

Jamstvo na Zero 10x je 12 mjeseci.

Ostalu ponudu električnih romobila možete pogledati ovdje.

Još jedan zanimljiv video:

SKU: Z10X23A52V Kategorija: Oznake: , , Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 14.990,00 kn 1.989,51 €
Težina 35,5 kg
Proizvođač

Zero

Na temelju 0 ocjena

0.0 prosječna
0
0
0
0
0

Budite prvi koji će ostaviti komentar “Zero 10X električni romobil 2 x 1000W 23 Ah LG, Original Falcon PEV”

Još nema recenzija.

Zero korisničke upute

Zajedničke upute za sve modele Zero romobila

Upute LCD display

Detaljne upute za podešavanje postavki romobila

Vaša košarica

close